Tıbbi tedavi ve hasta bakımı açısından diğer hastane hizmetlerinden ayrıcalık taşıyan, yerleşim biçimi özel olarak tasarlanmış, yüksek teknolojili tıbbi cihazlar ve özel eğitimli tıbbi personelle donatılmış bir bölümdür.
Hastanın kalp atım, kan basıncı, oksijen saturasyonu, solunum sayısı, vücut ısısı gibi yaşamsal bulgular sürekli gösteren monitörler, gerekli durumlarda yapay solunum desteği vermek için ventilatörler, sıvı ve ilaç vermek için perfüzörler tıbbi cihazların en önemlileridir.
Gerektiğinde herhangi bir saatte hastamızın tüm laboratuar tetkikleri yapılabildiği gibi, tüm görüntüleme teknikleri (BT/bilgisayarlı tomografi, MR/manyetik rezonans, dijital röntgen, ultrasonografi v.b.) uygulanabilmektedir.
3. basamak seviyeye uygun yeterli sayıda yatak başında yapay solunum cihazı olup, tüm hastalar en ileri tekniklerle monitörize edilebilmektedir. Gerektiğinde, devamlı böbrek makinesi (Devamlı veno-venöz hemodiafiltrasyon/PRİZMA) kullanılabilmektedir.
Yoğun bakım ünitesi,hastanemizde 2. katta yer almakta ve 10 hasta yatağı ile hizmet verilmektedir Yoğun bakım ünitemiz; Yaşamsal fonksiyonları bozulmuş, yoğun bakımda takibi gereken yüksek riskli hastalara 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veren, ileri teknoloji ile donatılmış multidisipliner bir ünitedir. Yoğun bakım ünitemizde hasta yatağı başında mekanik ventilatör olarak adlandırdığımız suni solunum cihazı ve hastalara ait yaşamsal bulguları takip edebildiğimiz (nabız, tansiyon, vücut ısısı, arter ve santral ven basıncı) uygun monitörler yer almaktadır. Yoğun Bakım ünitemizdeki gerekli ise, hasta mahremiyetini sağlamak, nispeten gürültüsüz bir ortam yaratmak, gerektiğinde hastanın rahat uyuması için odaların ışıklandırılmasını azaltmak ve mikropların bulaşını önlemek (izolasyonu sağlamak) için özel olarak havalandırılan tek kişilik odalara yatırılabilmektedir. Yoğun bakım ünitemizde 7 gün 24 saat, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzman hekimi bulunmaktadır.Yoğun bakıma hasta kabulüne yoğun bakım uzman doktoru ve (gerekli ise) hastanın tedavisini üstlenen ilgili branş doktoru birlikte karar verilmektedir.
Hasta Profili
Uygulanan Teknikler